Visci

Vuoden 2017 parhaat VR-pelit

Markkinatutkimusyhtiö Canalysin mukaan virtuaalitodellisuuslasien myynti on vakaassa kasvussa, vaikka VR-laitteiden hinnat ovatkin yhä melko korkealla tasolla ja pelitarjonta on vielä rajallista. VR-laseja myytiin vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä heinäkuusta syyskuuhun ensimmäistä kertaa yli miljoona kappaletta neljännesvuoden aikana. Kappalemääräisesti eniten myytiin PlayStation VR -laseja, joiden myynti ylitti 490 000 kappaletta. Oculus Riftin myyntilukema oli 210 000 kappale ja HTC Viven 160 000 kappaletta. Oculus Riftin myynnin uskotaan vauhdittuneen laitteen hinnan pudottamisen vaikutuksesta. Moni pelijulkaisija on jo aloittanut hittipeliensä kääntämisen VR-puolelle. PlayStation tuo VR-pelejään vauhdikkaasti eteenpäin, mutta tänä vuonna VR-pelimaailmassa oli muutamia kiinnostavia pelejä myös PC-puolella.

Grand Theft Auto V

Rockstarin huippusuosittu rikollisuuden pariin keskittyvä hiekkalaatikkopeli toimi aiemmin VR-maailmassa ainoastaan kolmannen osapuolen VorpX-nimisen ohjelman kanssa, josta piti pulittaa erikseen noin 30 taalaa. Nykyään VR-tuki on saatavilla ilmaiseksi OpenVR:n kautta HTC Vivelle ja Oculus Riftille. Rockstarin virallista versiota ei ole vielä näkyvissä, mutta sinulla ei ole mitään syytä olla astumatta Los Santosin kaduille ensimmäisen persoonan VR-versiossa. Monien muiden GTA V -modien tapaan se muuttaa yhden vuosien suosituimman pelin täysin uudenlaiseksi.

Vaikka urarikollisten Franklinin, Michaelin ja Trevorin seikkailut olisivatkin jo tulleet sinulle tutuiksi tavallisen peliversion myötä, on tuohon tuttuun maailmaan astuminen VR:n aikaansaaman uuden mukaansatempaavuuden myötä kokemisen arvoinen asia, joka tekee tästä yhden parhaista VR-peleistä tällä hetkellä.

Grand Theft Auto V

Rez Infinite

Rez Infine on kahden ohjaimen ammuskelupeli, jossa pelaaja kohtaa Tron-henkisten vihollisten aaltoja seikkaillessaan korruptoituneen kaukaisen tulevaisuuden tekoälyn alijärjestelmissä. Peliä pelataan kolmannessa persoonassa. Pelaajan hahmo voi kehittyä useassa eri vaiheessa, joissa se saa erilaisia ampumisominaisuuksia. Tämä transsiin vaivuttavan hämmästyttävä peli julkaistiin alun perin Deamcastille vuonna 2001, mutta perinpohjaisten muutosten jälkeen se on julkaistu aina uudelleen PS2:lle, Xbox 360:lle, PS4:lle ja nyt vihdoin myös PC:lle.

Voit lukita aseellasi kerrallaan jopa kahdeksan vihollista ja vapauttaa liipaisinsormesi laskien liikkeelle parven maaliin hakeutuvia ammuksia, tai voit rämpyttää liipaisinta ampuaksesi nopeita kertalaukauksia. Kaikki tämä vaikuttaa myös pelin intensiiviseen ja bassovoittoiseen ääniraitaan. Jotkut viholliset pudottavat tavaroita, joiden avulla voit kehittää hahmoasi, kun taas jotkut tarjoavat ruudun tyhjentäviä pommeja. Jokaisen tason lopussa odottaa vähemmän yllättävästi loppuvihollinen.

Vaikka peliä voi pelata myös työpöytätilassa, nykyajan teknologia tekee Rez Infinitivestä yhden parhaista saatavilla olevista VR-peleistä. Alkuperäisessä pelissä oli viisi aluetta, jotka kaikki toimivat paremmin VR-laseilla, mutta alun perin pelin PSVR-julkaisua varten lisätty kuudes alue, Area X, on luotu pelkästään VR-käyttöä varten.

Rez Infinite

Thumper

Droolin kehittäjälle musiikkipelin luominen ei riittänyt. Thumperista oli tulossa rytmikäs väkivaltapeli. Jo pelkästään sen julkaisu oli kiinnostava asia, mutta nyt peli on pelattavissa myös VR-versiona.

Ohjaat metallista koppakuoriaista, jolla on hillitön tarve saavuttaa valtava vauhti kiitäessään ohi psykedeelisten maisemien. Neonvärinen polku muistuttaa Amplitudea ja Guitar Heroa, tosin nuottien paikalla on luistateltavia seinämiä ja yli hypittäviä esteitä. Pelin oppiminen on helppoa, mutta sen hallitseminen on äärimmäisen vaikeaa. Ponnistelusi kulminoituvat kaksinkamppailuun valtavan animoidun CRAKHEAD-nimisen pääkallon kanssa.

Peli on hämmästyvän hieno VR-maailmassa. Sen fyysisyys ja vauhti luovat vastustamattoman yhdistelmän pumppaavan ääniraidan kanssa. Musiikkipelien saralla tämä on ylivoimaisesti yksi parhaista VR-peleistä PC:lle.

Kittypocalypse

Kittycalypse on VR:lle tehty tornipuolustuspeli, jossa pelaaja yrittää palauttaa maapallon hallinnan takaisin kissanpentumaisilta avaruuden muukalaisilta. Pelaaja kohtaa joka tasolla 20 aaltoa ihastuttavia vihollisia, joiden hyökkäyksen omaan linnakkeeseensa hän yrittää estää asettamalla erilaisia tykkejä ympäri karttaa. Kittycalypse voi olla yksi parhaista tarjolla olevista VR-peleistä, mutta koska se on pelkkä tornipuolustuspeli, sillä on omat rajoitteensa.

Kittypocalypse